HIKARI

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ЕДИНСТВЕНИТЕ НОЖИЦИ, КОИТО НЯКОГА ЩЕ ИСКАТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ.

 

 

Най-добрият японски бранд за ножици в света, създаден и ръководен от фризьор. Официално и ексклузивно за България от Haircut.

Като световен лидер в дизайна на ножици от вече 55 години, Hikari е посветен на създаването на най-добрата колекция от инструменти за подстригване. Тази преданост произтича от мечтата на основателя на марката, Фукатаро Такахаши - роден и израснал в Япония, национално титулован и международно признат фризьор. Познавайки изискванията на занаята и нуждата от безупречен инструмент за подстригване, той осъзнава липсата на истински качествени ножици, които да отговарят на очакванията за безкомпромисно високо качество и отлична изработка.
Фукатаро Такахаши вярва, че
перфектните ножици могат да бъдат създададени и приема за своя мисия да предостави на всеки фризьор и бръснар най-добрите инструменти за подстригване в света. Чрез неговата упоритост, страст и отдаденост се ражда марката Hikari и вече над половин век е водеща в сегмента на японските ръчно изработени премиум ножици.

 

Началото

Такахаши дълго изучава свойствата на различни метали и анализира структурата на косата. Въоръжен с обширните си познания и опит в дизайна на ножици и техники за подстригване, той проектира и изработва ръчно първия чифт ножици Hikari през 1968 г. След като представя прототипа на много от опитните японски производители на ножици по това време, всички го отхвърлят с един и същ отговор: продуктът е страхотен, но производството ще отнема твърде много време и ще струва твърде скъпо.
С почти яростна страст и упоритост, Такахаши
открива своя едноличен бизнес в отговор на отказите, които получава. С течение на времето той обучава други в изящното изкуство на правенето на ножици и компанията се разраства, като днес се ръководи от внука на основателя - Шиничи Такахаши, трето поколение международно награждаван фризьор.

 

Изработката

Всички ножици Hikari са изцяло и само ръчно изработени в Япония, като процесът по създаването на всеки един чифт трае между един и три месеца и минава през ръцете на редица опитни майстори, специално обучавани в продължение на години.
Използват се
стоманени сплави с примеси на молибден и кобалт, чийто точен състав е грижливо пазен в тайна. Металът минава през многократно вакуумно топлинно закаляване, което гарантира издръжливост и дълъг живот на рязане, след което се кове ръчно, като се използват традиционни японски похвати по които са изковани самурайските мечове Катана - древна технология, изискваща върховно майсторство и много търпение, поради което в днешно време е рядко практикувана извън изработката на мечове.

 


Прецизни остриета - The Hikari Precision Convex Edge

Основателят на Hikari е първият, който представя техниката на конвексните остриета, взаимствани от самурайските мечове Катана, като постига несравнимо качество на рязане. Техниката днес е много широко разпространена - през годините почти всеки един производител на ножици я взаимства и използва, но въпреки че формата може да бъде точно възпроизведена, остротата на Hikari остава без аналог.
Прецизнините Convex Edge остриета, изобретени от Hikari, революционизират концепцията за острота и точност при рязане на косата. Те съчетават изпъкнало външно острие с вдлъбнато вътрешно острие, като и двете са полирани на ръка до остротата бръснач. Така, при затваряне остриетата осъществяват контакт едно с друго само в най-крайната си точка - тази на рязане. Те нямат назъбвания, конвенционално скосяване или шлайфане на външния ръб, което прави ножиците Hikari най-прецизните в света.
Стремеж към съвършенство - "The Hikari Feeling"

Технологичният аспект и усилията вложени в разработването на всеки модел на компанията са почти безпрецедентни в сравнение с другите японски производители на премиум ножици. Усърдните изследвания на бранда в областта на металургията довеждат до сплави с характеристики на здравина и еластичност, осигуряващи години безупречни резултати и усещане без аналог по време на работа с ножиците, известно сред клиентите като The Hikari Feeling.
Невероятната способност на Фукатаро
Такахаши да въвежда иновативни дизайни, които остават вечни в приложението си, води до редица първи за индустрията патенти и бързо спечелва световно признание за марката като нов индустриален стандарт
.
Hikari е единственият производител на ножици, основан и ръководен от фризьор. Това дава на бранда познанието от първа ръка за изкуството на подстригването, което наистина отличава продуктите от останалите елитни брандове.

 

 

Haircut е официален лицензиран дистрибутор на Hikari за България. Всички продукти на марката са със 100% гарантиран произход, като се изработват по поръчка специално за българския пазар и се доставят до страната ни без посредници, директно от производителя в Ниигата, Япония.

марки
Подреди по
SEO от MySEO.bg